Tuesday, April 27, 2010

NEW ARMY LEADERSHIP NAMED

I receive several SMS's from friends yesterday informing me of the Army's leadership change that is scheduled to take effect in May next month, thus ending speculations of who will lead the Army following the retirement of the incumbent Chief of Army (COA).

Since there is yet an official announcement from Mindef, and assuming that the SMS is true, I suppose many in Army will receive the new line-up with new hope of a better Army. I have all along anticipated that the Deputy COA, Lt Jen Datuk Zulkifli Zain should be the right candidate to assume the post of COA. The new Deputy COA that is to take over from Lt Jen Datuk Zulkifli Zain is said to be Lt Jen Datuk Zulkifli Zainal Abidin who is currently the VC of UPNM, and this to me is an admirable choice.

The combination of the two, I think is good for Army and let's all hope that the two can position the army to greater heights, and that they be a shinning example of what army military leadership is all about.

I believe the new COA will definitely come up with his Order of the Day, upon assuming his new post. Here I wish to suggest that the opening sentence to his Order of the Day is “The Army does not, and never has, condoned illegal, immoral or dishonest acts by its officers”.

I have taken the above statement verbatim from the introduction page of a pamphlet issued to all West Point graduates, and I think this statement is highly relevant to all army officers, given the adverse reports that we hear of the army officers today. I am not implying that all officers are bad. Certainly, there are many good ones too, but it is the few bad apples that has marred the good name of the service, and this is unacceptable in a highly disciplined organisation like the Army and the entire Armed Forces.

I wish both the officers the best of luck in all their future undertakings.


CRUSADE AGAINST CORRUPTION

34 comments:

Capt's Longhouse said...

to the new Army leadership,

,,,be virtuous, be wise, be brave !

,,,don't be pushed or bullied by the dirty and corrupted politicians too.

,,,ACTION creates motivation, Get cracking and that is it !!.

FMZam said...

Dear Dato',

Just as you wished all the good wishes and hopes from the new PAT on his appointment day and not long after we have been listening to nothing good but cracks in the man's walls, I hope these two sonofagun generals will break the long spell of drought of good leadership in our army, not breaking anymore of your tender heart Dato'. Good luck to our army.

PrebetAnsari said...

My inggeris is no good, jadi izinkan saya membebel sedikit diruangan ini.

Saya bekas perajurit 'under rank', dalam kata lain adalah golongan pariah di kalangan warga ATM dulu. Banayk yang telah saya baca dalam ruangan blog ini yang saya dapati menarik untuk dikomen.

Ada kalangan yang mencerca individu tertentu seperti General EVILISNOTME yang cuba mempertahankan puak-puak tertentu. Kepada Gen EVILISNOTME, pegi mampus dengan kamu kerana sanggup menjadi penulis murahan kepada kontraktor yang tamak yang kerjanya hanya merompak duit negara dan rakyat. Manusia sial dan IBLIS seperti kamu ini tidak pernah merasa insaf. Bagi kamu, tembolok lebih penting dari segalanya.

Dan kepada pegawai-pegawai ATM dan bekas-bekas pegawai ATM terutamanya bekas General termasuk Dato' Arshad pemilik blog ini, adakah kamu semua sebenarnya bersih sepertimana yang kamu cuba gambarkan?. Jangan jadi hipokrit! Semua General sama, busuk sampai ke akar umbi. Kamu tidak akan jadi General kalau kamu tidak pandai mengampu pihak atasan dan bermuka-muka. Apatah lagi bekas General seperti Gen Dato' Arshad yang kini juga adalah businessman dan pengarah syarikat Vita Merapi. Sungguhkah hanya syariakt R&D? maksud kamu selama ini kamu tidak pernah dibayar elaun/gaji oleh syarikat ini? kalau kamu dibayar gaji/elaun, dari mana datangnya duit itu kalau bukan dari jualan produk di MINDEF. Saya fikir kamu berbohong dan mengelak dari menyatakan perkara yang sebenar.

So Dato Arshad, kamu pergi ke MINDEF untuk memaklumkan status R&D kamu kepada kawan-kawan kamu yang juga berpangkat General? Berapa bahagian mereka sekiranya mereka menyokong pembelian pistol kamu nanti jika R&D dah siap? 50%-50%? Saya syak inilah general2 yang kamu puja dan berharap untuk segera naik segera dan oleh itu mudahlah kamu menjadi perompak duit rakyat. Berapa agaknya nilai kontrak yang kamu ingin wujudkan untuk pembelian pistol itu? 1 Juta, 10 Juta, I Billion? Patutlah kamu beriya-iya benar bercakap bagaikan malaikat!

Buat lain-lain kontraktor yang salign bunuh membunuh di sini, teruskanlah peperangan untuk mengisi tembolok masing-masing.. makin besar kantong kamu, makin tamak kamu jadinya. Pernahkah kamu terfikir untuk menyedekahkan sebahagian daripada pendapatan kamu kepada anak2 miskin dan mereka yang susah? Bayar zakat tak? Atau kamu semua sibuk bermain golf dengan general dan bekas general yang kononnya pembela rakyat? PORAHHHHHHHHHHHHHHH... Seblum kamu kata saya prebet murahan, jawab soalan saya... pernah atau tidak dalam kamu berurusan dengan pegawai MINDEF untuk mana-mana kontrak kamu kata... "ala, tolong la tuan... nanti kalau saya dapat kita kira lah". TAK PERNAH? Hehhehe... dan kamulah yang beriya-iya benar di dalam blog ini mencerca orang itu dan ini kononnya corrupt!

PEGI MABUK DENGAN KAMU SEMUA, DARI GENERAL EVILISNOTME SAMPAI GEN DATO ARSHAD. SEMUANYA HANYA BERJUANG UNTUK TEMBOLOK MASING!

ArshadRaji said...

Dear PrebetAnsari,

Saya tidak faham mengapa yang kamu amat marah dengan saya. Bagi membuktikan kebenaran apa yang telah saya tulis megenai projek saya, sila bertemu saya dan saudara boleh lihat sendiri apa yang saya lakukan adalah untuk kepentingan negara (fardhu kifayah), dan bukan untuk menjadi jutawan. Saya tidak berminat menjadi jutawan kerana saya tahu ahkirnya saya akan menghadapi Allah SWT tanpa membawa sebarang kekayaan, tapi hanya sehelai kain putih saja. Percayalah cakap saya ini.

FMZam said...

PrebetAnsari,

Janganlah saudara merendahkan diri sedemikian rupa, tidak ada siapa yang mengatakan yang "Under Rank" itu golongan bawahan, melainkan saudara sendiri jugalah yang berkata2 sebegitu. Kami di blog ini tidak pernah mengira RANK, tidak pernah kami mengutuk "Other Rank" sebagai mana saudara kutuk diri saudara sendiri dan tidak pernah kami mengagung2kan golongan "Officers Corp", malah kami mengutuk rank2 yang cukup tinggi terutama para jeneral yang rasuah, kerana kami sentiasa kata "No bad soldiers but bad generals" dan "the fish rots from its head". Tunjukkan lah dimana dalam blog ini kalau ada siapa2 antara kami yang merendah2kan "Other Rank". Jadi apa yang saudara beremosi meruap2 sangat ni?

Luahan saudara pun tidak tepat, saudara marah kepada mereka2 yang saudara katakan itu pun tidak tepat. Sebab siapa yang saudara kata kontraktor2 yang berbunuhan sesama sendiri di blog ini? Ramai antara kami bukan kontraktor dan kami pun tak tahu siapa antara kami ini kontraktor? Siapa antara kami ni yang ada urusan bisnes dengan Mindef? Siapa antara kami ni yang main golf dengan jeneral2 tentera? Ada diantara kami ni yang menganggur, yang kerja makan pencen, yang tak pernah main golf dan tak kawan dengan mana2 pun jeneral2 askar tu. Jadi tembakan rambang saudara ni adalah sesuatu yang tidak adil. Saudara hanya macam orang yang dirasuk amuk menikam semua orang yang lalu lalang, sepatutnya saudara tikamlah orang yang tepat.

Kalau setakat menulis dalam blog ni belum mampu nak penuhi tembolok tau tak? Kalau cakap2 kami dalam blog ni boleh buat orang dengar dan ambil tindakan dan orang2 yang kami dedahkan itu terhukum, maka barulah saudara boleh melenting bila periuk nasi saudara lingkup disebabkan blog ini. Dan kalau sekiranya kami pun sama jahatnya dengan orang2 jahat, sekurang2nya kami yang jahat ini sanggup berbuat sesuatu yang baik dalam hidup ini, bukan terus menerus jahat selamanya. Kami pun tak pernah kata kami orang baik, tapi pada saudara yang buta, orang2 jahat datang kepada saudara mengaku dia orang baik pun saudara tak nampak.

Sebenarnya saudara ini lebih beruntung kerana walaupun saudara bekas "Other Rank" namun hidup saudara diluar tentera mungkin lebih baik dari kebanyakan bekas2 pegawai tentera dalam blog ini. Itu sebabnya saudara cukup skeptikal dengan komen2 di blog ini apabila agaknya sekarang ini ada antara komen2 itu mengancam tembolok saudara. Semua yang saudara paparkan menunjukkan saudara berpengetahuan luas dalam urusan selok belok bisnes dan golf dengan orang2 Mindef. Kami pun tahu ramai bekas2 OR yang berjaya dalam bisnes dengan Mindef malah lebih ramai dari bilangan bekas2 pegawai tentera, tapi kami tak pernah pun rasa cemburu dengan bekas2 OR yang berjaya.

Kita serah saja pada Allah, kalau siapa2 yang saudara kata tu memang ada dalam blog ini, biar Allah sambarkan petir pada orang2 itu waktu di padang golf, termasuk juga saudara. Amin.

WIRA said...

Congratulations to Dato ZZ for being chosen to lead the Army after the retirement of Gen T S Ismail. I hope you carry this heavy responsibility with courage and without fear or favour.
Congratulations also to Dato ZZA for being the next in line. In you we trust to forge ahead and bring the Army and the Armed Forces to greater heights.
Alhamdulillah, our prayers have been answered.

Capt's Longhouse said...

PrebetAnsari,

,,,selamat datang ke-dunia blog !.
...Maaf kan saya menegur di-sini tetapi mungkin saudara ada masaalah untuk di-baiki dlm segi emosi yang dah lama tersirat dlm hati ?. Tekanan yang amat tertinggi ini perlu di-baiki dan byk juga ahli bekas tentera melalui nya, termasuk saya bila mula mula berhenti berkhimat dalam tentera pada tahun 1982.
,,,Kalau saudara sudi datang ke-tempat saya di-pulau kapas ada saya sediakan latihan cara percuma kpd rakyat bilang kaum cara cara cari reseki dalam bidang pelancongan (tourism industry) dan juga sukan laut sampai taraf memeliki lesen pemandu bot penumpang. Peluang ini juga di-beri kpd pesara tentera tak kira pangkat.
,,,Sila hubungi saya tel;012-3770214 untuk admin. nya jika saudara ingin berlatih dgn saya. Ini-lah saja cara kecil kecilan yang saya boleh berkhimat sukarela balik kpd negara tercinta kita.

...eerrmm!! tapi sayang tiada padang gof di-pulau kapas tetapi kita boleh pukul bola nya di-tepi pantai jika bila ada masa lapang ?.

Salam

komando said...

SAHABAT PREBET ANSARI

Fuyoh ada orang marah...katanya orang pencen buat FITNAH !

Kaki bodek pasti AKAN jadi General !

Bukan ke semua yang jadi khadam itu orang baik baik sekali!

Sahabat kalau nak jadi Jeneral bukan jadi pembodek je terus BOLEH jadi JENERAL !

Banyak lagi syaratnya....

Kalau dulu prebet pun boleh jadi General - Hitler pangkatnya Koparel aje. Idi Amin Sgt aje..

So jangan marah kalau tidak jadi Jeneral !

Kalau depa nak makan yang HARAM biar pi lah...nanti dia buncit PERUT dan melutup biar pi lah...

Sahabat, kalau Prebet buat bisnes dan OR buat bisnes jadi kaya dan lepas tu kasi General duit main Golf & PI KARAOKE dan dibelakang KOMPLEN buat apo?

JADI ENAM TOLAK ENAM JUGA LE!
6-6 = 0 !

SIAPA TIDAK BAGI, SIAPA TIDAK MAKAN, DI JAMIN MASUK JANNAH !

SIAPA BAGI DAN SIAPA MAKAN, JAMIN MASUK JAHANAM!

PILIH LAH MANA ENGKAU NAK WEI LOH !

So jangan duk mangamok sakan beb...

PILIH LAH MANA SATU NAK BUAT !
IKUT SUKA HATI LAH SAHABAT, JANGAN MENGAMOK !

komando said...

Next Million dollar question?
Can we expect some MIRACLES !
LETS BE READY !

MD said...

I have been following this blog for quite some time. May i ask if there's good career development for a young graduate who joins armed forces? since the ugly sides in armed forces always being revealed here, e.g if you don't have 'big cable', u can't get promoted by just having capability and credibility?

maurice said...

Dear MD,
Do not be misled by some of the strong statements you have seen here.These people are angry with certain Generals only.
I agree there are apple polishers around,Only weak people resort to this method,By the way it only happens in certain division (Corps) of the Army!
I have seen officers reaching the top of their career due to their hard work and merit without resorting to such shameful behaviour.

komando said...

By the way, good officers are not only sidelined they are sent away, far far away so that they do not become a threat to the so called wannabes GENERALS !

Hoping:

1. They are killed!
2. Hoping they will be forgotten!
3. Hoping they will be by passed!

It is a very cruel world indeed, but as the saying goes: "Man can only propose BUT GOD disposes!"

So many a time Generals out of nowhere are promoted, it is like an act of god type of thing which Samy D'Valued used to say !

So to all aspiring Generals, do not play dirty, for god knows all your plans to well....it may backfire!

"FOR HE KNOWS EVERYTHING THAT IS IN THE BREAST OF ALL HIS SUBJECTS, EVEN THE SINGLE LEAF THAT FALLS OF THE BRANCH AND HITS THE GROUND!"

For all those who are about to take the HOT seats, be reminded that every step you make and take we will be watching...and of course the almighty watches & records too..things that we missed out his "Khadam" records...

GOOD LUCK TO THE MALAYSIAN ARMY !

MD said...

If i were to join armed forces as a young doctor, is it advisable? Right now Ministry of Health offering such good career development plan for doctors, doubt if KKD can keep it up. However, i believe the passion to serve in army and experience in armed forces is something which MOH can't offer :-D

maurice said...

Dear MD.
I think they get to attend the advanced courses much earlier than their counterpparts in the MOH.By the way most specialists in the KKD are Col/Brig Gen.Promotion is automatic.No need to apple polish lah,
As a medical Capt (Dr) try to get a posting to GGK/Rapid Reaction Bde if you are looking for advventure and excitement.There are plenty there.

FMZam said...

MD,

Read Maurice and read Komando, they are the two sides of the coin. You cannot take military career with sheer skills alone without the touch of the good and the bad luck, no matter how much you don't believe in luck, you still have to try your luck and sometimes you may have to push your luck, but first you must have the skills to push your luck to the limit. Then leave it to god.

Akuromeo said...

Haiya

they are 2 shemale here
Latuk FMZam and KumanDO(komando)

Listen arsebandit cunt you are not belong here

wkkwkwkww

Legion™ said...

My uncle was a Brigade Medical Doctor while at Sarikei (I think), serving the Army as part of his doctor service.

From his stories, it seems that the BMD have extra privileges and easier to serve. The career choice I supposed would be good since he got promoted faster than my father. Apparently he joined the Army with the rank of Captain immediately. But I dont know if it is true.

Dato, any way to block idiotic comments? Maybe Blogspot has a "Screen and Approve Comments" feature which you can block the idiot Akuromeo from ruining your excellent blog.

EAGLE said...

Hopefully the new Chief of Army will not talk like the general of "the tips of the iceberg" cakap tak serupa bikin.
Way forward the Malaysian Army. Congrats to both ZZ and ZZA.
Will these two generals revitalize the Malaysian Army with their leadership? Time will tell!!!
Will these guys be prepared to lead the Malaysian Armed Forces after the misfit and incompetency did nothing for a while!!! well, again time will tell.
Let's wait for his order of the day and good luck the Army!!!

komando said...

Folks this Moronic "AKU ROMEO"
IS JUST HERE FOR A WHILE..!

Lets not waste time on kids!
Let him bark and after sometime they will just shut up & disappear, brainless and cannot say, talk, argue or write what more have a decent discourse or civil intercourse on any given issues.

komando said...

To all the folks that say "Bodek-King" and "Luck" makes you a General!

Actually the fact of the matter is all that happens is already written in the books!

The day you were born, the choice of work, the rank, the wife/spouse to be, the kids you going to have, the wealth,health,wellness that you can enjoy and the age that you fall ill and the day & how you will DIE !

So, lets move on and let them Generals crack their heads to make this ATM a better place and a credible force to be reckon with!

FATE AND DESTINY - IT IS ALL ABOUT THE "FAITH" THAT WE ARE TAUGHT ALL THESE YEARS!

maurice said...

Dear MD,

It's true what FMZam had said.Luck plays an important part in your destiny.Your brilliance and dedication will only have an impact on your career when recognized by the right people.But not to worry, if your qualities are genuine, you will not be passed off forever.Good people within the Army leadership will soon recognize your capability.

pendita said...

Dear PrebetAnsari,

Cara dan pendekatan saudara memperkatakan `sesuatu' didalam blog ini tidak akan memberi apa-apa kesan malah ia memperlihatkan kejengilan dan kekusutan pemikiran saudara.

Biarlah kita berhemah dan waras tetakala memperkatakan sesuatu, setidak-tidaknya kalau kita tidak didengari kita dihormati.

Setahu saya, ada kalangan prebet yang jadi Panglima ATM dahulu. Mohon kepastian Dato'.

FMZam said...

EngkoRomeo,

Why suddenly you Switched OFF your blog? Blog TAK LAKU ke or Takut aku masuk sana?

FMZam said...

Komando,

AkuRomeo is a HIT & RUN scavenger, a faceless nuisance in the mask of a face that looks exactly as what we call "muka taik last". His coming into this blog was with intention to lure readers to his AKUROMEOCUNT blog but when backfired he immediately erased the blog link from his profile, leaving only that most sickening face you would love to give him a "Starlight" on the face. You still remember what is a Starlight, Komando?

maurice said...

I want to say there are two types of Bodek in the Army, the Positive and Negative Bodek.

The Positive Bodek are those officers doing things for the boss which are beyond his daily job scope but relates to his profession such as: writing a Paper on Lessons Learnt from Iraq and Afghan War on Tactics and Weapons System;writing a Paper on Future Military Threats and Ways of Countering them; Writing a Paper on How the Army should be Trained and Equipped to handle Public Order Situations such as the Red Shirt vs Yellow Shirt confrontation in Thailand etc.In short, the Positive Bodek involves hard professional work.Which boss does not welcome officers doing the Positive Bodek?

What about Negative Bodek?Here are some of the list: sending Thai rice and mangoes to the boss house; wives cooking and sending food to the boss house; wives sebok-sebok with the boss' wife on trivial matters; officers jadi tali barut on boss questionable activities etc..etc..

Readers response and comments are most welcome.Thank you.

ucis said...

Salam kpd Semua,
Congratulation to both ZZ and ZZA.Jangan after this terus zzzzzzzz dah lah.Just wait apa pula PERUTUSAN PTD.Tak payah nak fikir perkara besar, kalau boleh pse look after the welfare of the families of the personnels esp other ranks.Eg, ferry sekolah.High time to use proper bus instead of 3 tonner,kesian tengok anak anak naik turun,panas,kalau hujan basah.Pernah suggest yrs,yrs yrs ago as MTO during one of Bde Comd visit.The replied was stupid MTO and too ambitious.Fikirlah sendiri.

Capt's Longhouse said...

dear MD,

,,,Surprisingly, many great achievers dare to assert their unpopular position and opposing attitude. It is impossible to please everyone in this world, neither do we have that kind of time either !. Some people may even envy or upset our progress. That is O.K. let us be vigilant and strong, yet humble, empathetic and forgiving. We need not imitate successful people either. Be ourselves and cultivate our unique style and strength.
,,,believe in yourself, and believe me, you have all you need to be happy and successful.
,,,o.k. join the Army and be a man !

MD said...

Dear Maurice, FMZam, Legion and Capt's Longhouse,
Thanks for sharing insights on career in the army. Hopefully it's the right one for me ! :-).thanks!

komando said...

The 2 new bosses have a great task and a heavy BURDEN bare, it is called "AMANAH" !

Both carry a heavy load!
Do it right, and the rewards will be good & great, not only here but the hereafter.

Screw it up and that is it, even here itself you get "SCREWED" big time!

What more the hereafter!

Let all the previous screw ups be "lessons to be learn" do not make the same or repeat or worse still reinforce mistakes of the others!

Otherwise the greatest chance to right the wrongs just passes by forever!

The biggest loser will be the organization and the leaders!

HAPPY BIRTHDAY !

FMZam said...

Komando,

You the War Imam!

komando said...

FMZ - jauh sekali saya nak jadi imam. Saya tidak layak..
Cuma ingat kepada kawan kawan kita yang akan terajui TD sahaja.

Kita MASIH Sayang kat depa dan masih sayang kat ATM ! Tu je..

Kita akan rasa pedih & sakit apabila orang awam kutuk ATM walaupun kita dah pencen kita kena tempias jugak!

Mana boleh...where got road MAN..biar kita yang dah pencen ini - "WAKE UP" depa yang masih pakai uniform dan BIAR MEREKA LAH YANG betulkan keadaan DAN IMEJ ATM !

DEMI UNTUK SEJAGAT MANUSIA DAN WARGA TENTERA SEMUA !

Yang peringkat bawahan dan middle management tidak berani cakap dan buka mulut.....takut tak naik pangkat satu dan tidak dapat posting ke tempat elok...tup tup pi "TIMBAKTU" pulak!

Yang General pulak takut setakat itu je 1 Star...sampai pencen..no more movement pulak...cakap dan lawan bos sure DEAD WOOD LEPAS NI!

SAYA CUMA NAK TANYA SEDIKIT SAHAJA....
SO REZEKI DIA DATANG MANA PULAK ?
GENERAL YANG BAGI KE MENTERI YANG BAGI?

"SIAPA YANG BAGI KEPADA SIAPA SEKARANG?"

Go to Locker No.35 dan jumpa dengan DS No3. ada DS solution dalam nya...!

FMZam said...

Komando, Komando,

Tu pasal lah aku kata kau tu Imam Perang, dalam dok kata tak layak jadi Imam tetap jugak kau bagi khutbah perang kat jeneral2 peneraju ATM...ha..ha..ha..betul lah kau memang Imam Perang...takyah nak tepis2 lagi...cukuplah kau dah buktikan.

komando said...

FMZ...saya cuma bercakap dan berkata untuk ingatkan kepada sahabat dan saudara dan sesama insan sahaja, tidak salah....nanti nak jumpa satu hari di sana juga...tak akan kita sikit aje nak buat reunion disana !?

Mana cukup korum ?

Dah hari ini hari Jumaat, hari terbaik, kita beringat sesama insan....amin.

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman said...

Saudara PrebetAnsari,

Jangan lupa...Ketua tanpa pengikut..ketua apa? Siapa pun tidak pandang 'rendah' kepada anggota LLP. Tanpa mereka operasi tidak boleh dilancarkan. Kita semua ada peranan masing-masing. Saya sendiri memberi penghormatan kepada 'ground crew' dan anggota 'Air Rescue Team (komando)' dengan menulis coretan khusus untuk mereka dalam blog saya bertajuk "Ops Cahaya Bena-1977".

Sekiranya ada masa terluang, sila baca.